Allt om sittbadkar

Att duscha i all ära, men många upplever att det är betydligt mer avkopplande att bada. Visst blir man ren och fräsch även i en dusch. Det är den där känslan av avkoppling som saknas. Den upplever många att de behöver efter långa, intensiva dagar på arbetsplats eller skola. På vintern är det extra skönt att ta ett bad, för att slippa frysa. Efter en stund ute i kylan är det en suverän känsla att sjunka ned i ett badkar med riktigt varmt vatten. Det känns som att man tinar upp omedelbart. Alla har dock inte möjlighet att ha ett stort badkar i badrummet på grund av utrymmesbrist. Som tur är finns det gott om alternativ, vilket gör att många kan hitta ett passande badkar. Sittbadkar är ett bra exempel på badkar som passar bra i det lilla badrummet. Naturligtvis kan man även ha ett sådant i ett större badrum om man föredrar det.


Fördelar med ett sittbadkar


Ett sittbadkar har många fördelar. En av de fördelarna är naturligtvis just att det får plats även i mindre badrum. Anledningen till detta är givetvis att den här typen av badkar tar upp mindre golvyta. Visserligen gör detta att man inte kan sträcka ut sig raklång i den typen av badkar. Man får dock ändå uppleva avkopplingen och värmen som ges i ett bad.


En annan fördel med sittbadkar är att de ofta uppskattas av de som lever familjeliv. Barnen kan ta ett bad tillsammans och leka med sina leksaker. Som förälder går det också utmärkt att ta ett bad och samtidigt låta babyn bada. De här badkaren är helt enkelt väldigt praktiska.


En tredje fördel är att det krävs mindre vatten för att fylla ett sittbadkar jämfört med ett vanligt badkar. Det innebär att det blir billigare att ha ett sådant kar och använda. Det innebär även att det är ett bättre val för miljön.
En annan intressant faktor som bör nämnas är att det finns sittbadkar som har en dörr som går att öppna i sidan. Det gör att det blir lättare att kliva i och ur badet jämfört med ett vanligt badkar. Att komma i och ur ett vanligt badkar kan vara väldigt komplicerat. Detta gäller i synnerhet personer som är begränsade i sin rörlighet. För dem kan ett sittbadkar komma som en skänk från ovan. Det gäller att förenkla så många moment som möjligt i vardagen. Det här är ett sådant moment som verkligen kan göra skillnad för väldigt många. Även för barn kan ett badkar med dörr i sidan förenkla rejält. Det minskar också risken för att de ska ramla och slå sig när de kliver i och ur badet.


Priser på sittbadkar


Priserna på sittbadkar varierar, vilket innebär att det blir väldigt svårt att svara på vad ett sådant kostar. Det finns dock många modeller som kostar mellan 3000 och 4000 kronor. Cirka 3 500 kronor är ett vanligt pris på den här typen av badkar. Detta gäller dock ganska vanliga standardmodeller. Det finns även mer påkostade varianter som då också brukar vara dyrare. Så är det ju dock alltid, oavsett vad man köper, så detta är inte märkligt på något sätt. Kort sagt kan man ändå säga att det inte alls behöver vara speciellt dyrt att köpa ett sittbadkar. Det går att komma undan ganska billigt och bara behöva lägga några tusenlappar på ett sådant inköp.


Olika typer av sittbadkar


Ett sittbadkar kan se ut på många olika sätt. Det gör att man kan få det att passa in i så gott som alla badrum. Om man till exempel är förtjust i en gammaldags, mer romantisk inredningsstil så går det att hitta ett badkar som passar in. Exempelvis kan ett sittbadkar med lejontassar vara ett utmärkt val. Satsar man istället på den mer minimalistiska stilen så finns det väldigt enkla och sparsmakade sittbadkar som är stilrena och vackra utan att ha några detaljer som sticker ut. Givetvis finns det även sittbadkar i andra färger än vitt för den som föredrar det. Det allra vanligaste är dock vita badkar, vilket gör att det oftast är sådana man ser i butikerna.


Om man vill få en bra överblick över vad det faktiskt finns för alternativ så är nätet den allra bästa källan. Idag finns både många tillverkare och många återförsäljare av badkar på nätet. Det gör att man genom att söka på sittbadkar snabbt kan få upp en rad förslag på butiker som säljer dessa. Det går då även att se vilka modeller som finns och givetvis då även bilder på de olika modellerna. Det går även att se vad de olika modellerna kostar och det går också att jämföra priser. Detta är både snabbt och enkelt, vilket naturligtvis är mycket fördelaktigt. Som kund går det faktiskt att spara en hel del pengar genom att jämföra priser. Även om man har bestämt sig för en viss typ av sittbadkar så kan det skilja mycket prismässigt mellan olika butiker. Detta är värt att notera och det är värt att lägga lite extra tid på detta. Faktum är att det kan finnas tusenlappar att spara.


Att tänka på


Vad ska man då tänka på innan man köper ett sittbadkar till hemmet? För det första behöver man mäta utrymmet i badrummet. Det är viktigt att det kar man väljer verkligen får plats, och att det finns utrymme över till annat som behöver finnas där.


Nästa punkt blir att sätta upp en budget. Hur mycket får badkaret kosta? Detta är också en mycket viktig fråga. När man har svaret på den frågan kan man filtrera de sökresultat som kommer upp i butikerna, så att enbart badkar som faller inom budgetramen kommer upp. Det gör att man sparar tid eftersom man inte behöver ägna onödig tid åt att titta på produkter som ändå inte kan tänkas bli aktuella. Det gör att sökningen blir mer effektiv. Vidare är det naturligtvis viktigt att tänka över vad man har för önskemål i övrigt. Ska det finnas dörr i sidan på karet? Ska det se ut på ett visst sätt?